top of page

Nieuwe wetgeving voor rijdend werkmaterieel: verplichte WA-dekking nodig!

Vanaf 1 januari 2024 is er voor motorrijtuigen, waaronder heftrucks en elektrische palletwagens, een belangrijke wijziging in wetgeving doorgevoerd. Voorheen werd het voor deze motorrijtuigen gedoogd om geen verplichte WA-verzekering af te sluiten zolang het voertuig alleen op eigen terrein of in een eigen bedrijfspand werd gebruikt. Echter, deze uitzondering is nu voorbij.

 

Wat verandert er?  

Het begrip “deelname aan het verkeer” verdwijnt uit de wet. Dit betekent dat voor iedere heftruck en palletwagen voortaan een eigen aansprakelijkheidsverzekering (WAM dekking) afgesloten dient te worden, ongeacht waar het voertuig gebruikt wordt. Of het nu op eigen terrein, in een magazijn of elders is, de verzekering is sinds 1 januari 2024 verplicht. 

 

Waarom deze verandering?  

Deze aanpassing is ingevoerd om de veiligheid te waarborgen en de aansprakelijkheid bij eventuele ongevallen te dekken. Het is van groot belang dat alle motorrijtuigen, inclusief heftrucks en elektrische palletwagens, verzekerd zijn volgens de WAM-regels. 

 

Wat moet je doen? 

Als je een heftruck of palletwagen bezit raden wij aan om zo spoedig mogelijk een Wettelijke Aansprakelijkheids-dekking (WA) af te sluiten. Je bent dan verzekerd tegen eventuele schade of letsel veroorzaakt door jouw voertuig.Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page